woensdag 11 maart 2015

Opnieuw expo Groningen van boven

De fototentoonstelling gemaakt rond het boek Groningen van boven / Groningen from the sky is nu te zien in het Koetshuys van de Ennemaborgh in Midwolda. Dat is niet zo ver van het vliegveld in Oostwold, waarvandaan luchtfotograaf Koos Boertjes doorgaans zijn vluchten houdt. Het Groningen Landschap is in Midwolda de organiserende partij.


Zoals het Groninger Landschap zelf meldt:
Vanaf 8 maart kunt u in Koetshuys Ennemaborgh de expositie “Groningen van boven” van fotograaf Koos Boertjens bewonderen.Het fotoboek en de expositie ‘Groningen van boven’ is het resultaat van tientallen vluchten boven de provincie. Vanaf 2008 voert fotograaf Koos Boertjens vluchten uit voor diverse opdrachtgevers, zoals Groningen Seaports, RWE, Nuon, Vopak, Eneco, Avebe, de Suiker Unie, enzovoort. Zijn vluchten brengen hem hoog boven de mooiste plekken van de provincie. Uitgever Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage kwam met het voorstel om een boek uit te geven met luchtfoto’s, waardoor iedereen kan meegenieten van de mooie provincie Groningen. Het boek is verkrijgbaar bij de fotograaf of via de boekhandel.Met de piloten Tom van der Meulen en Matan Izhar maakte Koos Boertjens diverse speciale vluchten vanaf vliegveld Oostwold om unieke momenten vast te leggen. De ‘Slag om Bourtange’ is zo’n moment en de voorkant van zijn boek toont de rook uit de kanonnen en de duizenden toeschouwers die naar dit schouwspel kwamen kijken. Maar ook de bruine vloot in het Reitdiep van Groningen tijdens de Winter Welvaart was de moeite waard om vast te leggen.
Koetshuys Ennemaborgh is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De tentoonstelling is daar tot eind juni te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten