dinsdag 17 maart 2015

Indiebookday Verkooptentoonstelling

Groningen boft maar weer. Wij zijn namelijk de enige stad waar het dit jaar gelukt is rond Indiebookday een Verkooptentoonstelling te realiseren. Dit vooral dankzij boekwinkel Godert Walter die hiervoor de eerste verdieping beschikbaar heeft gesteld.

Vanaf woensdag 18 maart is daar een verkooptentoonstelling met boeken van diverse onafhankelijke uitgeverijen uit het hele land. Dit zijn de uitgeverijen die elders in het land actief zijn op Indiebookday, in Groningen zijn hun boeken verzameld. Elke uitgeverij levert een proeve van haar fonds en mocht voor deze expositie vijf titels inzenden.

Vanochtend nam ik ene kijkje bij de inrichting. De kast met boeken van Uitgeverij Passage was al klaar:


Ik laat die kast hierbij maar zien, inclusief de de keuze van de vijf boeken van Passage. Voor andere auteurs teleurgesteld raken: deze keuze zegt niks over mijn persoonlijke voorkeur voor bepaalde schrijvers, deze keuze geeft slechts een beeld van de literaire boeken die Uitgeverij Passage uitbrengt, een beeld dat het best tracht aan te sluiten bij het idee van de Indiebookday.


Op deze foto zien we hoe boekhandelaar Godert Walter de expositie aan het voorbereiden is. Vijftien uitgeverijen hebben een mooie afspiegeling van hun fonds opgestuurd. Zo krijgen we boeken bijeen die je nog nooit bij elkaar gezien hebt. Een bijzondere expositie, en dat is het. De Groningse boekenliefhebber boffen maar weer. Wees er snel bij, de boekenverkooptentoonstelling is maar een week te zien.

Op zaterdag 21 maart, de eigenlijke Indiebookday, is er op de eerste verdieping van Godert Walter bovendien nog het volgende programma:

11.00 uur: Bill Mensema
14.00 uur: Willem Jan van Wijk, met aansluitend bekednmaking over de voortzetting van het poëziefonds van Uitgeverij Passage
16.00 uur: Asis Aynan (gast van uitgeverij Jurgen Maas)

Zie ook het volledige programma van de Indiebookday in Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten