maandag 2 maart 2015

Foto's presentatie Genadebrood

Afgelopen woensdag presenteerden we het boek Genadebrood, geschreven door Peter Verschuren, wethouder in Hoogezand-Sappemeer. Genadebrood vertelt over de onstuimige opkomst van de voedselbanken in Nederland de laatste tien jaar en stelt de vraag centraal of we daar blij mee moeten zijn.

Geen logischer plek om dit boek te presenteren dan in de voedselbank (namelijk die van de stad Groningen) en geen logischer mensen om het eerste exemplaar te overhandigen dan aan de familie Sies (zijnde de oprichters van de eerste voedselbank in ons land, die in Rotterdam).

Ook bij de presentatie werd uitgebreid stilgestaan bij het nut van de voedselbank. Zoiets zou er niet moeten zijn, maar in de gegeven omstandigheden is het voor aardig wat mensen toch een goede (maar steeds tijdelijke) oplossing. Zie daarvoor vooral ook de reportage die OOG-tv van de presentatie maakt in de link onderaan dit bericht.

Willi Kröger verzorgde de fotografie in Genadebrood. Hij maakte voor het boek een fotoserie die de werkwijze van de voedselbank toont. Ook bij de boekpresentatie maakte hij foto's. Daarvan kunnen we hier een aantal laten zien.

Voedselbank Groningen

Publiek bij de boekpresentatie

Bart van der Harts was er met toepasselijke gedichten en liedjes

Na de presentatie bewonderen Thijs Lijster (las een essay voor over het fenomeen voedselbank, Ulfert Molenhuis (voorzitter voedselbank Groningen en Ecco van Oosterhout (presentator) het boek

Veel belangstelling voor een handtekening van de autuer 

Clara en Sjaak Sies van de voedselbank Rotterdam namen het eerste exemplaar in ontvangst. ook zij werde om handtekeningen gevraagd

Verkoopstand met uitgever Anton Scheepstra en stagiaire Lotte Tabor)

Peter Verschuren poseert met zijn verse boek

Alle foto's van Willi Kröger vind je hier.
De stadse tv-zender OOG maakt een reportage over de boekpresentatie van Genadebrood. Die docu staat hier. En als je op die site de reactie bij de reportage tot je neemt, dan kun je alleen maar bedenken dat een aantal mensen dit boek nodig eerst eens moet gaan lezen om te weten hoe het echt toegaat bij een voedselbank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten