maandag 23 februari 2015

Indiebookday 21 maart

De platenwereld kende al een Indie Record Day. Met dat in het achterhoofd initieerden Duitse uitgevers de Indiebookday. Steeds meer landen haakten aan: het Verenigd Koninkrijk, Italiƫ, Portugal. Vorig jaar deed die dag al een heel klein beetje z'n intrede in Nederland, bij Uitgeverij Passage. Dit jaar gaat de Indiebookday dan eindelijk het hele land in. Op 21 maart is de Indiebookday 2015.Indiebookday is bestemd voor liefhebbers van mooie en bijzondere boeken. Er zijn in Nederland vele onafhankelijke uitgeverijen actief. Zij brengen vaak prachtige boeken uit, die het in de boekwinkel op moeten nemen tegen het geweld van de concernuitgevers. Deze dag zet die onafhankelijke uitgevers en hun boeken en auteurs in het spotlicht.

Logischerwijs werken we op deze Indiebookday zoveel mogelijk samen met onafhankelijke boekhandels. Op 21 maart zal de Indiebookday gevierd worden in Amersfoort, Amsterdam, Assen, Beesel, Breda, Gorinchem, Groningen, Maassluis, Nijkerk, Nijmegen, Oss, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Werkendam.

De dag zal worden afgesloten met een speciaal Indiebookday Gala in Groningen.
De Indiebookday wordt ondersteund door de VZU.

Op de hoogte blijven?
Aan het programma wordt nog volop gewerkt. Bijf op de hoogte via http://indiebookday.org/nl/ of like de Facebook-pagina.

Er volgt in de komende weken nog veel meer nieuws over de Indiebookday.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten