dinsdag 17 februari 2015

Daar is Ab Visser weer

Mooi nieuws: de collega's van Lebowski Publishers gaan de roman De buurt van Ab Visser opnieuw uitgegeven. De roman is vanaf 1 maart te koop in een geselecteerd aantal boekwinkels. Twee jaar geleden publiceerden wij al Ab Visser Biografie, de zeer goed ontvangen levensschets door Michiel van Diggelen. De biografie verscheen op de honderdste geboortedag van de schrijver. In de maanden erna publiceerde zo'n beetje elke serieus in literatuur geïnteresseerd medium een prachtige recensie.


De roman De buurt speelt in de wijk in de stad Groningen waar de eigenzinnige schrijver Ab Visser geboren is en zijn eerste levensjaren doorbracht. Het is het wijkje achter de Westerhaven dat nadien plaatgegooid is en vervangen door non-discripte nieuwbouw. Na enige speurwerk konden we toch dicht in de buurt van zijn geboortehuis een plaquette voor Ab Visser neerhangen.

Voor de VPRO is het verschijnen van De buurt  reden aandacht te schenken aan Ab Visser. Komende zondag op radio 1 vanaf 21.00 uur wordt daarom de documentaire Een literaire ambachtsman; het uitbundige leven van de schrijver Ab Visser uitgezonden. Met medewerking van Douwe van de Bijl (Gronings levende literatuurencyclopedie), Michiel van Diggelen (biograaf) en - pikant gezien haar weerzin tegen de biograaf - Margreet Hirs (weduwe).

Update: de docu is hier te beluisteren.

Ondertussen is de veelgeroemde Ab Visser Biografie gewoon  te koop in élke boekhandel. Lees ook wat de pers schreef over Ab Visser Biografie.

Bovendien nog leverbaar het boek over het literaire leven in Groningen: Arcadia der Poëten van Herman Sandman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten