dinsdag 2 december 2014

Wildvang

Er komt een nieuw festival dat helemaal in het teken van het Hendrik de Vriesstipendium zal staan. Tijdens dat festival reiken wij de nieuwe boeken van Ruth Koops van 't Jagt & Lieke van den Krommenacker, en van A.P.E. Veraar uit. Dat gebeurt op zaterdag 13 december in het CBK in Groningen. De naam van het festival is Wildvang.


Het Hendrik de Vriesstipendium gaat beurtelings naar jonge talenten op het gebied van beeldende kunst en literatuur. Met de prijs eert de gemeente Groningen ook Hendrik de Vries, zelf actief in zowel literatuur al beeldende kunst. Op 13 december worden eerst de winnaars beeldende kunst bekend gemaakt. En om 19.00 uur presenteren we de boeken van de literaire winnaars van vorig jaar.


Ruth Koops van 't Jagt en Lieke van den Krommenacker schreven samen de bundel Hogelandlopers. A.P.E Veraar gebruikte het stipendium voor het schrijven van de dichtbundel Zinkgaten. Informatie over en bestelmogelijkheid voor beide boeken vind je hier. Na afloop van de presentatie signeren de auteurs

Verder treden op het festival o.a Meindert Talma en Joost Oomen op. Zie het complete programma bij Wildvang (zie ook timetable). Daar blijkt hoeveel jong talent gevraagd is mee te doen, dat er voor eten en drankjes gezorgd wordt, en dat de toegang geheel gratis is. Dan kun je je geld dus mooi besteden aan de aanschaf van de boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten