donderdag 11 december 2014

Laatste Prozaclub bij Marleen

Het is een maand van afscheid bij café Marleen. Het café sluit per januari, en dat betekent dat het voor alle clubs die daar een keer per maand hun thuisbasis hebben de laatste sessie is in het café waar ze soms al jaren optraden. Bij de laatste Dichtclub in Marleen was het vorige week drukker als nooit te voren, de laatste Songclub afgelopen zondag was het ongelofelijk vol en ook de laatste Meindert, Igor, Pepr en Kesanova Show had het nog nooit zo druk gehad.

Woensdag  17 december is dan de laatste keer Prozaclub in café Marleen.


Vanaf half negen (en prozaïsten beginnen op tijd) lezen in twee blokken Bill Mensema, Herman Sandman, Meindert Talma, Rosa Timmer en Tjitske Zuiderbaan (foto) in het café voor. Nieuwe verhalen, nieuwe columns en in het geval van Bill en Meindert hoofdstukken uit de boeken waaraan ze momenteel schrijven.
Wees erbij, dit is je laatste kans...

En hoe gaat het nu verder? De literaire clubs verhuizen in het nieuwe jaar naar de Kroeg van Klaas. De Dichtclub treedt daar traditiegetrouw elke eerste woensdag van de maand aan; de Meindert, Igor, Pepr en Kesanova Show is daar dan elke tweede donderdag van de maand te vinden en de Prozaclub neemt de derde donderdag van de maand voor z'n rekening. De Songclub meldt dat ze in retraite gaat, hopelijk komt die op een later moment weer tot leven.

In januari dus in de Kroeg van Klaas het volgende literaire programma:
woensdag 7 januari: Dichtclub
donderdag 8 januari: Meindert & Igor & Pepr & Kesanova
donderdag 15 januari: Prozaclub
Aanvang steeds 20.30 uur; toegang gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten