vrijdag 12 september 2014

Tweede seizoen Prozaclub van start

Het was een redelijk spontaan idee van de schrijvers Bill Mensema, Herman Sandman, Meindert Talma en Rosa Timmer om een keer per maand een literaire avond te gaan houden waarop ze dan nieuw werk gaan voorlezen. Café Marleen was meteen enthousiast de avond te hosten en toen stond naar analogie van de Songclub en de Dichtclub de naam ook al vast: Prozaclub.

Dit voorjaar waren de eerste afleveringen en die waren geslaagd: veel bezoekers, enthousiaste reacties. Van alle proza-avonden die er de afgelopen in Groningen zijn geweest, lijkt deze het meest op een legendarische Berlijnse Lesebuhne. Dat komt vanwege het vaste team schrijvers, het feit dat de dame en heren behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, de krachtige verhalen en de altijd aanwezig humor in de teksten.

Woensdag 17 september start het tweede seizoen van de Prozaclub in café Marleen, Kleine Pelsterstraat 7, Groningen. Aanvang is om half negen, de toegang nog steeds gratis. Maandelijks is er een gastschrijver, ditmaal de onlangs gedebuteerde Fieke Gosselaar.

Herman Sandman, een van de vier vaste leden van de Prozaclub

De Prozaclub gaat in het nieuwe seizoen wederom elke derde woensdag van de maand plaatsvinden. De woensdag is so wie so de literaire avond bij café Marleen. De eerste woensdag van de maand is al bijna vijftien jaar de avond voor de Dichtclub, terwijl de vierde woensdag is ingeruimd voor een showprogramma rond Meindert Talma en Igor Wijnker. (waarover later hier meer).

Verslagen over de eerdere afleveringen van de Prozaclub vind je o.a. hier en hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten