dinsdag 23 september 2014

Onze nieuwe thrillerschrijfster

Iedereen in Groningen kent wel het Trompbruggetje, een smalle fietsbrug bij de Oosterpoort. Het is daar dat een van de bloedstollende passages in de oktober te verschijnen literaire thriller Aquamarijn van Lilian Schneider plaatsvindt. Het is ook de locatie die we uitkozen voor de auteursfoto van Lilian Schneider (foto Henk Veenstra):


Met Lilian Schneider voegt Uitgeverij Passage eindelijk een nieuwe thrillerauteur toe aan haar fonds, na Lupko Ellen. Schneider en Ellen zijn wel verschillende thrillerschrijvers. Dat is iets waar we bij Passage erg aan hechten, dat een auteur een eigen geluid en daarmee ook een eigen publiek heeft.

In Aquamarijn draait het om een vrouwelijke hoofdpersoon die op een dag wreed geconfronteerd wordt met een drama uit haar verleden. Iemand blijkt uit op wraak; de hoofdpersoon wordt gestalkt en dat wordt gaandeweg het verhaal erger. De thriller boeit vanwege het onthutsende psychologische steekspel dat de lezer meesleurt in een drama vol haat, jaloezie en afgunst.

Steeds meer vrouwen lezen thrillers, en steeds meer vrouwen schrijven thrillers. Aquamarijn is zeer gericht op deze doelgroep van enthousiaste, vrouwelijke thrillerlezers.

Maar er is meer. het boek speelt voor een groot gedeelte in de stad Groningen. Naast het Trompbruggetje en diverse herkenbare locaties in de binnenstad, figureren ook de flats aan de Aquamarijnstraat in dit boek.

Lilian Schneider (1965) woont en werkt in Appingedam. Ze publiceerde tot nu toe tal van losse verhalen in tijdschriften en vrouwenverhalenbundels. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter Elle van Bohemen. Aquamarijn wordt gepresenteerd op zondagmiddag 19 oktober in de Erlenmeyerzaal van Het Paleis in Groningen.

Voor wie twijfelde over de eerste zin, dit is het Trompbruggetje:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten