donderdag 4 september 2014

Nazomerzinnen: 20 september in Zuidlaren

Het Drentse literatuurfestival Zomerzinnen is elk jaar op een andere plaats. Daardoor varieert de datum ook. Soms, zoals dit jaar, komt men dan in de nazomer uit en heet het festival Nazomerzinnen.

Dit jaar is Zuidlaren de locatie van het festival, meer precies in en rond theater De Kimme en de Ontmoetingskerk op het Dennenoordterrein. Op zaterdag 20 september is daar van 16.00 uur een breed scala aan literatoren en een enkele muzikant te gast. Het gehele programma vind je op de site van Zomerzinnen.

De kaartverkoop is reeds gestart.Uitgeverij Passage is er ook aanwezig en actief.
1. We hebben een stand en presenteren daar zodoende de hele dag ons literaire fonds (en de boeken zijn natuurlijk te koop)

2. We hebben een pre-presentatie van Coma van Marcel de Jong. Een week later is de officiële presentatie van deze nieuwe roman in Delft, maar nu al praten Marcel de Jong en de deskundige Joukje van der Naalt (van het UMCG) over het heftige thema van deze roman. Het boek is voor belangstellenden ook alvast aan te schaffen.
Deze pre-presentatie vindt plaats om 19.45 uur in De Kimme (kleine zaal). Na afloop signeert Marcel de Jong in onze stand.
3. Light-versedichters: 's middag presenteert de top van de Nederlandse light-versedichters een mooie bundel over Drenthe. Onder hen het illustere kwartet achter De dood en het peloton. Die bundel hebben we dan ook in onze stand in de aanbieding.

4. Kasper Peters: ook aanwezig met een verrassend programma.

Verder in het programma van Nazomerzinnen o.a. Nico Dijkshoorn, Nelleke Noordervliet, Kees Thorn, Judith Visser, Daan Heerma van Voss, Mariët Meester, Peter Middendorp en Bert Hadders & de Nozems.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten