maandag 1 september 2014

FC Groningen en Noorderzon

Gister heeft luchtfotograaf Koos Boertjens zijn laatste rondje gemaakt voor Groningen van boven. Bij de samenstelling van het boek bleven er nog een paar wensen over, die in de verschillende beraadslagingen geplaatst werden op wat kwam te heten 'het boodschappenlijstje'. Ver van te voren had Koos 31 augustus gekozen als dag waarop hij zou gaan vliegen, niet toevallig een dag waarop twee van de hoogste prioriteiten van dat boodschappenlijstje gerealiseerd zouden kunnen worden.

Het was nog even spannend, want de middag begon met onverwacht slecht weer. Regenwolken leken de pret te gaan bederven. Maar een goede blik op de buienradar leerde dat er aan het einde van de middag blauwe lucht zou zijn. Dus werd er opgestegen van vliegveld Oostwold (hoe zo'n vlucht gaat lees je in het bericht Vliegen boven Groningen)


Al eerder had Koos luchtfoto's van de Euroborg gemaakt, maar dan steeds leeg. De Euroborg tijdens de wedstrijd FC Groningen - Ajax levert natuurlijk een mooier plaatje op voor het boek. We hebben voor het boek een voorkeur voor foto's die een verhaal vertellen.


Bovendien was het laatste dag van Noorderzon. Dit voorname culturele festival verdient ook een plek in een boek dat de provincie Groningen vanuit verrassend perspectief wil laten zien. Vanuit het tijdelijke winkeltje dat Uitgeverij Passage op het festival had zag ik Koos nog over vliegen. Maar dat ging te snel om er zelf nog een foto van te maken.

Deze week maken we het boek af en dan kan het naar de drukker. Groningen van boven wordt gepresenteerd op 5 oktober. Bestellingen van boekhandels stromen reeds binnen. Desgewenst kun je ook alvast een exemplaren reserveren via Groningen van boven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten