maandag 18 augustus 2014

Literatuur op Noorderzon

Komende donderdag breekt in en rond het Groninger Noorderplantsoen weer het festival Noorderzon los. Dat worden tien dagen theater, dans, muziek, veel gezelligheid én literatuur. Voor dat laatste bestaat het aparte onderdeel Literaturia, goed voor een dagelijkse dosis schone letteren. Dat is dan inclusief een programma voor kinderen. Zie de link voor het uitgebreide programma daarvan.

Maar er is meer. Ook Uitgeverij Passage en verschillende van haar auteurs zijn actief op het festival. Een overzicht:


- in première gaat op Noorderzon het stuk Vijftien van Irene Wiersma. In het Wall House heeft zij als artist in residence een interdisciplinaire muziekvoorstelling over meisjes van vijftien geschreven. In het literaire circuit heeft Irene al eens wat aanzetjes laten horen, en dat waren meteen grote aanbevelingen. Haar voorstellling loopt vanaf 23 augustus. Het libretto is ook te koop (en Irenes dichtbundel natuurlijk ook).

-  legendarisch zijn de containervoorstellingen van Meindert Talma. Dus ontbreekt hij dit jaar ook niet. Vanaf 26 augustus brengt hij vijf dagen lang, zo'n tien keer per dag een programma rond Kelderkoorts in een van de containers aan de Leliesingel. Niet te missen. En hij verkoopt daar de eerste exemplaren van de tweede druk van Kelderkoorts.

- stadsdichter Joost Oomen mag natuurlijk ook niet ontbreken. Niet geheel verrassend vinden we hem terug in het muziekprogramma van Vera ism Lepel. Dinsdagavond 26 augustus is er tweemaal de Joost Oomen Revu. Een voorproefje hiervan kun je dezelfde dag al in Arno's Aperitief zien. Op 28 augustus treedt Joost Oomen ook nog op met Ficus Fiësta in een van de containers (dat is een programma samen met Anneke Claus, Jan-Willem Dijk, Jan Glas en Arjen Nolles).

- en Uitgeverij Passage zelf? Een van de nieuwe dingen op Noorderzon dit jaar is meer activiteit rond de kassa. Zo komt er naast de kassa een soort van pop-upstore in containers. Het gehele festival verkopen Vera Art Division, Elpee en Uitgeverij Passage daar hun producten. Het winkeltje is dagelijks geopend van 13.00 tot 24.30 uur. Kom dus gerust langs om een boek te kopen (meer mag ook), of neem onze nieuwjaarsfolder mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten