vrijdag 1 augustus 2014

Dikke aanrader in dun formaat

‎Anne-Jan de Jong schrijft recensies voor een thrillergroep op faceboek. Die plaatst hij dan vervolgens door op sites als bol, hebban, dizzie, bruna en goodreads. Zijn nieuwste bespreking vinden we leuk genoeg om hier ook even te plaatsen. Het is namelijk wederom een aardige illustratie van hoe iemand kennis maakt met het werk van Ellen.Lupko Ellen: ‎Hellig Vuur

De naam Lupko Ellen doet misschien niet bij een ieder een belletje rinkelen. Toch heeft deze auteur al 4 thrillers op zijn naam staan rond Ludde Menkema.

Hellig Vuur is mijn eerste kennismaking met het werk van Lupko. Een mini-thriller, geschreven op verzoek van De Literaire Hemel in Amen. Tevens geplaatst als feuilleton in het Dagblad van het Noorden.

In Hellig Vuur draait het om twee families, de familie Oosting en de familie Geerts. De twee families hebben een conflict. Wordt hier een vuil spelletje 'Het recht van de sterkste' gespeeld? Een conflict tussen arm en rijk? Dit alles zich afspelend op het Drentse platteland. Een demente vader, een eigenwijze dochter en een koppige rijkaard. En dan is er nog de dode hond Wolf, die misschien toch nog leeft, verscholen in de mist?

Ontzettend knap hoe de auteur in zo'n kort verhaal, zoveel gevoel, spanning en detail weet te leggen! Een waar leesgenot!
Het blijft voor mij dan ook niet bij dit heilig vuurtje, want ik wil nu absoluut meer lezen van Lupko's werk.

Na het lezen van deze mini-thriller kun je het boek ook nog een keer ervaren als luisterboek, middels de QR-code of de link achterin het boek, voorgelezen door de auteur zelf.

Dikke aanrader in dun formaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten