dinsdag 10 juni 2014

Welk omslag vind je het mooist?

Op de Facebookpagina van Uitgeverij Passage hielden we een enquête welk van de vier omslag van FC Hopeloos, de roman van Herman Sandman, het best in de smaak valt. Een klein honderd lezers namen de moeite de vraag te beantwoorden, soms met mooie motivaties erbij. Die oordelen staan op de faceboekpagina, maar ook op de vele pagina's die dit onderwerp deelden. Dank voor al dat enthousiasme.


De uitslag:
A: 44%
B: 14%
C: 14%
D: 28%

Onze bedoeling is om het boek bij een eventuele herdruk in één omslag uit te brengen; de kans wordt dus groot dat dat omslag A gaat worden. Maar smaken verschillen. Nu zijn alle versies nog verkrijgbaar, dus kies vooral het omslag dat jou het meest aanspreekt. Hoe minder populair, hoe unieker, zo kun je ook redeneren.

Winnaars van de verloting worden op onze facebookpagina bekend gemaakt.
Om het verhaal compleet te maken vermelden we er wel bij dat er ook drie negatieve reacties waren. Eén persoon vond dat mensen zonder omslagontwerpervaring geen oordeel mochten doen. En twee personen gaven aan dat ze géén van de vier omslag mooi vinden. Dat waren wel beiden boekhandelaren. Ik heb geen idee wat ik daar nou weer van moet denken.

Deze actie is juist bedoeld om mensen naar de boekhandel te krijgen. Daar kun je immers fysiek kiezen. Als je dit boek via een internetboekhandel bestelt, moet je maar afwachten welk omslag je krijgt. Alle uitvoeringen hebben namelijk hetzelfde ISBN, en internetboekhandels kijken alleen naar de daarbij behorende streepjescode.

Gelukkig was er nog iemand die reageerde met het bekende 'You can't judge a book by looking at the cover'.  Daarom ben ik ook blij dat ik vandaag de eerste enthousiaste reactie op de inhoud ontving...

1 opmerking:

  1. Misschien moet je gaan voor A, maar dan de grote titel niet groen op goren, maar gewoon witte letters geven.

    BeantwoordenVerwijderen