zondag 22 juni 2014

Voetbalshow in Vera

Woensdag 25 juni:
Wonderlijke WK Voetbalshow
van Herman Sandman en Meindert Talma
Grote Zaal, Vera, Oosterstraat 44, Groningen.
Aanvang 21.00 uur (deur open 20.00 uur)
voorprograma: Noorderzin


Vera is er al de hele maand klaar voor (getuige dit). Herman Sandman en Meindert Talma hebben op Oerol tweemaal daags al proefgedraaid met hun Wonderlijk WK Voetbalshow. Ze zijn nu helemaal op elkaar ingespeeld. Dat wordt woensdag dus een opmerkelijke literaire avond in de grote zaal van Vera. Bovendien is op Oerol gebleken dat het programma zowel voor de voetbal liefhebber als voor de gene die niks van dat balspel moet hebben geschikt is. Verwacht geen voetbalanalyses, wel liedjes en verhalen over de mens achter de voetballer. Het eindigt met een meezinger.


Sandman en Talma hebben het op Oerol goed gedaan met hun show. Soms hadden ze een handjevol publiek, soms zat de zaal vol. Hun programma is bovendien bepaald niet onopgemerkt gebleven, lees maar wat Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant er over schreven:


De impact van Oerol gaat nog verder. De avond voor hun vertrek naar Terschelling werden de schrijvers nog even voor het VPRO-programma Nooit meer slapen geïnterviewd. Na de wedstrijd Nederland-Australië deed Meindert op 3FM verslag van zijn bevindingen (link). De volgende dag stand de analyse van de wedstrijd van Herman Sandman pontificaal op de voorpagina van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Dat leverde een aangename verrassende opening van beide kranten op:


Uitgeverij Passage verzorgt woensdagavond de merchandise...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten