vrijdag 23 mei 2014

Nieuwe serie: alumnus schrijft

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat 400 jaar. Het eeuwfeest wordt gevierd met een uitgebreid programma, zie daarvoor hier. De viering is vorige week geopend door de koning.


Dankzij de universiteit kan Groningen zich een letterenstad noemen. Nou ja: vooral dankzij studenten en medewerkers van die universiteit. De RUG zelf kent een huisdichter en heeft jaarlijks een gastschrijver, maar dat is meestal iemand van buiten Groningen.

Omdat de universiteit zelf niet zo stilstaat bij haar belang voor het literaire leven (om maar eens wat te noemen: de tentoonstelling over het studentenleven in het Groningen Museum komt niet verder dan Mussengang), doen wij het maar. Bij Uitgeverij Passage publiceren diverse schrijvers met een band met de Groninger universiteit. Veel van die schrijvers hebben op de RUG gestudeerd, zijn dus alumni.

Op dit blog presenteren we hen in de serie Alumnus schrijft. Stagiaire Lilian Zielstra (ook nog eens de huidige huisdichter van de RUG) doet de redactie voor die serie. De komende periode komen ze op dit blog te staan.

In deze serie:
1: Bill Mensema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten