donderdag 13 februari 2014

Stadsgeschiedenis vindt een plek

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum gaat de komende jaren meer aandacht schenken aan de lokale geschiedenis. Oorspronkelijk was het het idee om de stadsgeschiedenis een plek te geven in 'Het huis van Cultuur en Geschiedenis', zoals het Groninger Forum aanvankelijk heette. Maar het is allemaal anders gelopen..

Vanaf zaterdag geeft het Scheepvaartmuseum de stadsgeschiedenis een plek met de tentoonstelling 'Lagen in Stad'. Die expositie is volledig opgehangen aan de 25 archeologische vondsten in en rond de stad Groningen die ook al ook al aan de basis stonden van het boek Lagen in Stad.


Eerder brachten we al een overzicht van de 25 objecten, zie hier. Tentoonstelling en boek vertellen op een aanstekelijke manier over de geschiedenis van de stad Groningen. Toevallige vondsten leiden tot mooie verhalen. Dat is een mooie manier om veel over de geschiedenis te weten te komen.

Dit weekend wordt de tentoonstelling feestelijk geopend; daarna blijft de expositie het gehele jaar nog in het Noordelijk Scheepvaartmuseum te bekijken. Het boek ligt uiteraard te koop in de museumwinkel.

Noordelijke Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten