donderdag 23 januari 2014

Programma Poëziemarathon 2014

Gedichtendag is Gedichtenweek geworden en de al vanaf de aanvang van de Gedichtendag bestaande Poëziemarathon in Groningen groeit mee. En dan begint het komende zaterdag ook nog een met een proloog, waarbij de genomineerden van de VSB-poëzieprijs te gast zijn. Dat programmaonderdeel vindt plaats in het Groninger Museum. Het begint wat voor vroeg voor de zaterdagavond, maar is wel gratis toegankelijk.

Alle informatie vind je op de fraai vernieuwde site van de Poëziemarathon. En waarschijnlijk is dit overzicht van het programma ook wel even welkom:


Deze afbeelding is de achterkant van het programmaboekje, dat inmiddels ruim door de stad verspreid is. Hou wel de site van de Poëziemarathon in de gaten, want sinds het drukken van dit overzicht zijn er al weer twee evenementen bijgekomen:

  • Donderdag 30 januari 19.00 uur: Nedersaksische literatuur en muziek bij Godert Walter
  • Dinsdag 4 februari 19.30 uur: K. Schippers te gast bij Flanor (in Huis de Beurs)
Eigenlijk is er vanavond een soort pro-proloog: Gert Vlok Nel treedt op in Vera.
Tien jaar gelden werd deze Zuid-Afrikaanse zanger/dichter door Poëziemarathon-redacteuren Bart Droog en Tjitse Hofman naar Vera gehaald. Dat concert trok toen zo'n twintig bezoekers. Daarna maakt de VPRO een documentaire over hem en trok hij een volle (kleine) zaal in de Oosterpoort. Maar kennelijk is het geheugen van tv-kijker kort, want nu staat hij dus weer in Vera. Zijn voorstelling is nog niet eens uitverkocht. Wel is zijn optreden een absolute aanrader!


1 opmerking: