maandag 6 mei 2013

De laatste Silo Passage

Zeven auteurs treden op tijdens de zevende aflevering van Silo Passage op 15 mei. Het is tevens de laatste editie. Allerlaatste kans dus om zo'n eneverende literaire avond mee te maken.


Op woensdagavond 15 mei vindt voor de laatste maal Silo Passage plaats. Voor de zevende keer houdt Uitgeverij Passage dan in Silo Today een literaire avond gebaseerd op de roemruchte Berlijnse Lesebuhnes. Zeven auteurs brengen een swingende avond vol met verhalen, poëzie en muziek.

Het wordt een uiterst waardig slotakkoord. Op het podium staan deze avond stadsdichter Joost Oomen, Willem Jan van Wijk, Meindert Talma, Bill Mensema en Tjitse Hofman, allen rasperformers uit de stal van Uitgeverij Passage. Tjitse Hofman en Meindert Talma verzorgen deze avond de muziek. Bovendien bieden we ook maandelijks nieuw talent de microfoon. Deze keer zijn dat er zelfs twee. Eerst komt Pauline Sparreboom, huisdichter van de RUG met een verhaal. Speciaal is vervolgens een optreden van Tanja de Haan. Deze student aan de Schrijversvaksschool Groningen werd tweede bij de landelijke verhalenwedstrijd van Avro's Opium. Zij draagt haar gelauwerde verhaal voor.

Silo Passage 7 vindt plaats op woensdag 15 mei in Silo Today, Griffeweg 4, Groningen. Aanvang is 20.30 uur; de zaal opent om acht uur. Entree is vijf euro; voor studenten* half geld.

Met deze zevende aflevering sluit Uitgeverij Passage een mooi en geslaagd seizoen Silo Passage af. Net zoals de uitgeverij eerder al literaire evenementen programmeerde, blijft ze dat ook volgende seizoen doen. Maar dan onder een andere naam, op een andere locatie en met een gewijzigde formule.

Wat gaan de verschillende Passage-auteurs vanavond doen? (in volgorde van opkomst)

Willem Jan van Wijk leidt een bijkans kluizenaarsbestaan in zijn bungalow naast de begraafplaats van Blijham. Daar dicht hij gestaag voort. Hij heeft zelfs een nieuwe bundel klaar. Daar leest hij vanavond uit voor, op de meeslepende wijze zoals alleen hij dat kan.

Meindert Talma komt in het najaar met een project dat het beste een vervolg op Dammen met ome Hajo genoemd kan worden. Het wordt weer een combinatie van roman en cd, en behandelt nu de jaren dat Talma met muziek begint, eindigend in een heus platencontract.

Joos Oomen is sinds januari de stadsdichter van Groningen en daarmee hebben we een stadsdichter die het performen hoog houdt. Vanavond o.a. enkele nieuwe stadsgedichten.

Bill Mensema schrijft al hilarische verhalen, maar als hij ze gaat voorlezen houden we het niet droog. Binnenkort verschijnt van zijn hand een bundeling muziekverhalen. Die zijn serieus en gepassioneerd, maar de humor vergeet Mensema niet.

Tjitse Hofman is al jaren een van de best performende dichters van ons land. Het lijkt of hij niet meer zo veel aan het dichten is, maar dat zal niemand na vanavond meer durven zeggen...* geldt voor studenten van RUG, Hanzehogeschool én Schrijversvakschool. Bij aankoop van een boek krijg je bovendien een deel van de entree weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten