woensdag 30 januari 2013

Wat doet Joost Oomen op Gedichtendag?

Even leek het erop dat Joost Oomen tijdens de Gedichtendag alleen in de gevangenis zou zitten. Hij treedt namelijk samen met Kasper Peters op in de Van Mesdag-kliniek. Het is voor poëzieliefhebber niet raadzaam te proberen daar binnen te komen. Daarvoor moet je wel een en ander op je kerfstok hebben, en dan nog duurt het een tijd voor je er zit (lees het maar na in Here weg).

Maar gelukkig: al sinds het bestaan van de Gedichtendag kent Groningen de Poëziemarathon en onder die naam werkt iedereen die serieus iets aan literatuur doet samen om om een hele dag op verschillende plekken in Stad poëzie neer te zetten..

Scholtens de Slegte liet zich inspireren door het hippe en succesvolle Kantoorpoëzie en komt met een overdagse versie van dat fenomeneen: Winkelpoëzie. En daar zien we: Joost Oomen & vrienden.


En die vrienden zijn niemand minder dan Karel ten Haaf, Kasper Peters en Renée Luth met gedichten en met muziek van Willy Darktrousers en Swinder (die twee kennen we o.a. van Silo Passage). Dat wordt dus wel een beetje wild in de boekhandel.

Winkelpoëzie begint om vijf uur (17.00 uur dus, en niet de tijd die in het programmaboekje staat vermeld). Joost en Kasper komen iets later binnenvallen, want zij moeten nog uit de Van Mesdag zien te komen.

Entree van Winkelpoëzie is gratis, dus je kunt je geld besteden aan een dichtbundel.

En 's avonds natuurlijk allemaal naar de Slotmanifestatie van de Poëziemarthon in het Grand Theatre. Na een prachtige poëzieavond wordt daar bekendgemaakt wie de nieuwe stadsdichter van Groningen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten