vrijdag 18 januari 2013

Tafeldans op komst

Nog een week, dan kunnen we Tafeldans presenteren, een prachtige roman over Wenen van de hand van Eric Bos. Inmiddels zijn de uithouders ter uitgeverij gearriveerd:


Tafeldans is een historische roman over het Wenen van eind negentiende eeuw. Het is de tijd van keizerin Elisabeth (Sisi) en van de opkomst van de nieuwe ideeën van Sigmund Freud. En jonge zielendokter komt in de stad wonen, ergert zich aan het feit dan mensen die lijden aan depressies worden vastgebonden en platgespoten, en raakt in de ban van een nieuwe 'wonderkuur'.

Het is een boeiende tijd, zeg maar gerust een omslagpunt in de geschiedenis. Naast ontwikkelingen in de psychiatrie zijn er vernieuwingen in de kunst en de muziek. Ook vrouwenemancipatie begint serieuze vormen aan te nemen.

Als kunsthistoricus weet Eric Bos precies waar hij hij het over heeft, als schrijver zet hij in een lekkere 365 pagina's een mooi, spannend en filmisch verteld verhaal neer. Zo is een indrukwekkende romans ontstaan die een levendig beeld van Wenen in die tijd geeft. Alsof je er zelf bij bent.

Eric Bos (Den Haag - 1942) is beeldend kunstenaar,schrijver, docent en journalist. Schrijft essays, romans en non-fictie. Woont in Groningen. Sinds 1989 heetft hij in het Dagblad van het Noorden (vroeger: Nieuwsblad van het Noorden de rubriek 'Visualia', waarin hij op aanstekelijke wijze zeer uiteenlopendevormen vanbeeldende kunst voor een breed publiek behandelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten