dinsdag 8 januari 2013

Schrijfcursus door Ronald Ohlsen

Een nieuwe roman van Ronald Ohlsen is in de maak, maar daarvoor nog eventjes geduld. Intussen geeft hij schrijfcursussen, en die zijn de betere die je kunt volgen. Dus let op dit persbericht van de Volksuniversiteit:Volksuniversiteit Groningen presenteert
Cursus Proza schrijven in Bibliotheek Groningen

Op donderdag 17 januari start er in de Centrale Bibliotheek weer een cursus Proza schrijven van de Volksuniversiteit Groningen. De cursus wordt deze keer gegeven door schrijver/dichter Ronald Ohlsen.

De deelnemers aan deze cursus leren op een kritische wijze kijken naar hun eigen manier van schrijven. De technische aspecten van het schrijven van verhalen komen daarbij uitgebreid aan bod. Het resultaat van elke bijeenkomst is op z’n minst een verhaalfragment. Aan het eind van de cursus staat er een overtuigend verhaal op papier.

Ronald Ohlsen

Ronald Ohlsen debuteerde in 1996 met de roman De godvergeten middenstand. In 2000 verscheen Gedoodverfde engelen. Daarnaast schreef hij een aantal toneelstukken. Twee dichtbundels heeft hij op zijn naam staan: Sprong naar de sterren (1999) en Lente in Sydney (2007). In 2005 werd hij voor twee jaar benoemd tot stadsdichter van Groningen.

Aanmelden

De cursus begint op donderdag 17 januari om 19.30 uur in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. De cursus bestaat uit 7 lessen van 3 uur. De prijs bedraagt € 147,-. Aanmelden kan op www.vugroningen.nl. Telefonisch reserveren kan ook: T (050) 312 65 55. Wees er snel bij, want de cursus stroomt al aardig vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten