woensdag 9 januari 2013

Programma Poëziemarathon 2013

Persbericht

Poëziemarathon Groningen 26, 30, 31 januari en 1 februari 2013

Op de Gedichtendag, donderdag 31 januari, is er in Groningen weer de traditionele Poëziemarathon. Op deze dag staat Groningen weer bol van de poëzie. Maar de Poëziemarathon kijkt verder dan een dag...Zaterdag 26 januari is er eerst een Proloog Poëziemarathon. Tijdens deze proloog zullen ism Poetry International de genomineerden voor de VSB poëzieprijs 2013 gepresenteerd worden. Menno Wigman, Ester Naomi Perquin, Luuk Gruwez. Stefan Nieuwenhuis draait poëtische plaatjes en er zijn video boodschappen van H.H. ter Balkt en Sybren Polet. Presentatie en interviews door: Coen Peppelenbos.
Het Paleis, Boterdiep 111, Groningen v.a. 20:00u, toegang gratis.

Woensdagavond de 30e staat de Gedignag in Vera op het programma. Een avond vol met hedendaagse poëzie, muziek en animatie filmpjes. Met medewerking van o.a. Sven Ratzke, Irene Wiersma, Bernard Wesseling, Kira Wuck, Erik Jan Harmens, DJ Pepr, Jan Klug. Presentatie: Tjitse Hofman. Vera, Oosterstraat 44, Groningen v.a. 21:00u. toegang € 8,-

Op donderdag de 31e zijn er de gehele dag verschillende poëzie activiteiten in de binnenstad van Groningen in o.a. cafe's, boekhandels, het Groninger Museum, de Centrale Bibliotheek en uiteindelijk de Slotmanifestatie in het Grand Theatre, met o.a. Jean Pierre Rawie, Philip Hoorne, Sylvie Marie, Ted van Lieshout en Izaline Calister. Tijdens deze avond vindt ook het afscheid plaats van de huidige stadsdichter Stefan Nieuwenhuis en wordt de nieuwe stadsdichter van Groningen bekend gemaakt. Presentatie: Kees Spiering. Grand Theatre, Grote Markt 35, Groningen v.a. 20:00u. toegang: € 8,- .

Dit jaar is er voor het eerst nog een extra programma onderdeel. Op vrijdag 1 februari in Theater de Kapel in het Oude RKZ: Poëzie met Kasper. Tijdens Poëzie met Kasper gaan vier groninger dichters een kortstondig huwelijk aan met muzikanten. Willy Darktrousers vertolkt een gedicht van Joost Oomen. Swinder, zal 'Mesienes' van Fieke Gosselaar ten gehore brengen. RUG-dichteres Pauline Sparreboom wordt vertegenwoordigd door Linde Nijland en Leonie Veraar werkt samen met Marlene Motormouth. Theater de Kapel, (ORKZ) Emmastraat 15, Groningen v.a. 20:30u. toegang gratis.

Voor meer info/ het volledige programma: www.poeziemarathon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten