dinsdag 8 januari 2013

Philip Elchers 25 jaar

Zondag ben ik aanwezig geweest bij de drukbezochte opening van de dubbeltentoonstelling '25 jaar Philip Elchers boeken' en 'Hans Boer 10 jaar beeldend werk' in Pictura en thuisgekomen met het mooie jubileumboek:Philip Elchers is al meer dan 25 jaar een bibliofiele uitgeverij die ooit begon met boeken als kunstwerk. Daarnaast koos men ook voor een meer pragmatische benadering en verschenen inmiddels er zo'n driehonderd kunstboeken en uitgaven op gebied van (regionale) geschiedenis en literatuur. Het julbileumboek bevat de in eigen ogen 25 hoogtepunten van die uitgeverij uit Groningen. Die boeken liggen ook op de tentoonstelling.

Uitgever Flip Ekkers bedankt in zijn voorwoord ook met name de mensen met wie hij al die jaren heeft mogen samenwerken. De namen van die ongeveer 450 kunstenaars, wetenschrappers en scrhijvers / dichters staan vermeld op de schutbladen van het boek. Tot mij vreugde telde ik maar liefst elf Passage-auteurs in die rij.

Deze tentoonstelingen zijn nog tot en met 17 februari in Pictura te bekijken. Het jubileumboek Philip Elchers 25 jaar, in vijfentwintig bijzondere boekuitgaven is uiteraard in de fraaie stijl van de uitgeverij uitgevoerd en kost toch maar € 15,00. Beide zijn een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten