zondag 27 januari 2013

Passage-auteurs op de Poëziemarathon

Woensdag en vooral donderdag is het weer Poëziemarathon in Groningen, een jaarlijks poëziefestival om van te smullen. Ook diverse auteurs van Uitgeverij Passage staan geprogrammeerd:

- voor de tiende keer komt de Dichtclub van cafë Marleen met een bloemlezing (zie ook hier). Hieraan (en aan de presentatie) werken o.a. Renée Luth, Joost Oomen en Irene Wiersma mee. Woensdag om half negen in café Marleen.
- een van de opmerkelijkste en spannendste poëzieprogramma's is elk jaar weer de Gedignag in Vera. Kijk nog maar eens naar de foto's van vorig jaar. Dit jaar met o.a. Irene Wiersma. Vanaf 21.00 uur in Vera.


- zelf ben ik erg benieuwd naar de Poëtische rondleidingen die Paul Gellings in het Groninger Museum gaat doen. Start om 11, 2 en 4 uur.
- bruisend wordt het met Winkelpoëzie bij Scholtens + de Slegte, want daar staan Joost Oomen & vrienden (Karel ten Haaf, Renée Luth en Kasper Peters) op het programma. Let op: aanvang 17.00 uur.
- zijn vriendin vindt dat hij mede dankzij Silo Passage is doorgebroken. Daarom ben ik blij dat Swinder 's avonds om zeven uur optreedt tijdens een programma met Nedersaksische poëzie en muziek in boekhandel Godert Walter.
- dan begint om half negen de Slotmanifestatie van de Poëziemarathon in het Grand Theatre. Die wordt dan weer afgesloten met de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter van Groningen. Daar hebben zich dichters uit het fonds van Passge voor aangemeld, dus misschien wordt ook dat een feestje voor Uitgeverij Passage.
- en dan zijn we er nog niet: vrijdagavond is er een muzikale aflevering van Poëzie met Kasper. Ook daar een optreden van Joost Oomen.

Een compleet overzicht van de poëzie-actviteiten in Noord-Nederland vind je in Wie dicht waar en met wie in het Noorden.
En volg natuurlijk de literaire agenda van Groningen op SLAG.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten