dinsdag 22 januari 2013

Documentaire Marcella Veldthuis

Weggaan of blijven? Dat is simpelweg de vraag die jongeren in krimpregio's zich moeten stellen. Die vraag is ook het centrale thema in Hybris, de nieuwe novelle van Marcella Veldthuis. Een stel studenten van de Hanzehogeschool maakte in samenwerking met Beeldlijn een documentaire over de novelle van Marcella Veldthuis. Tijdens de boekpresentatie zagen we al een trailer van de film.


Donderdag a.s gaat 'Overdaips - een roadmovie door Oost-Groningen in première in Forum Images. Zie hier op de site van Beeldlijn voor meer informatie (inclusief die trailer).

Mensen zonder kaartje moeten we teleurstellen. De film was binnen het uur uitverkocht. Dus werken Stichting Beeldlijn en Uitgeverij Passage aan een plan de docu ook op de komende Culturele Zondag (3 februari) te vertonen. je hebt dus nog gelegenheid 'Overdaips' te gaan zien. Nadere informatie volgt.

Intussen komt Joep van Ruiten andermaal de eer te beurt als eerste een recensie over het boek te plaatsen. Lees 'm hier. Drie sterren; Van Ruiten herkent het talent van Veldthuis (lees de laatste alinea), maar vindt dat de compositie spannender had gemogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten