vrijdag 25 januari 2013

Dichter bij Overijssel 2013-2015

Provinciedichter noemen sommigen het gemaakshalve, omdat dat naar analogie van stadsdichter natuurlijk wel lekker bekt. De officiële titel luidt echter Dichter bij Overijssel en het zijn (ex-)stadsdichters uit Overijssel die daarvoor in aanmerking kunnen komen.

De Stentor maakte er de lezers aldus op attent.


Genomineerde voor deze functie zijn dus Heleen Bosma (Deventer), Benne Solinger (voormalig dorpsdichter Raalte), Paul Gellings (Zwolle), Reinier de Rooie (Hengelo) en Alet Boukes (Zwolle).

Komende maandagmiddag wordt tijdens een poëtische bijeenkomst in het provinciehuis in Zwolle bekend gemaakt wie van deze vijf zich twee jaar lang Dichter bij Overijssel mag noemen. Ook wordt afscheid genomen van de huidige dichter, Dirk Schlüter. Daarna worden de vijf genomineerden voorgesteld door middel van een interview en voordracht van een gedicht. En tenslotte maakt de jury de winnaar bekend. De regionale omroep is aanwezig om tv-opnames te maken.

Dat wordt een spannende week voor Uitgeverij Passage. We hebben al één stadsdichter, volgende week misschien meer en dan ook tegelijkertijd een provinciedichter in het fonds?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten