dinsdag 15 januari 2013

Arend van Wijngaarden bij Studium

Studium Generale organiseert een lezingencyclus over fraude. Op dinsdag 5 februari (20.00 uur) is er een programmaonderdeel rond het boek Zeven vette jaren in de zorg van Arend van Wijngaarden met Rien Meijerink (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Zorg) als coreferent.Zeven vette jaren in de zorg gaat als bekend over fraude in de zorg. Hoe kan het dat de omzet in de zorg de afgelopen jaren verdubbeld is en dat toch iedereen denkt dat er bezuinigd is in de zorg? Waar is dat geld dan terechtgekomen? Te vaak niet op de goede plek, zo blijkt uit dit boek. Op 5 februari wordt de auteur er dus over aan de tand gevoeld.

Het volledige programma van deze serie:

Dinsdag 29 januari 2013:


Ontspoorde wetenschap
Frank van Kolfschooten
Coreferenten: Wolfgang Stroebe en Jelte Wicherts
Onderzoeksjournalist Frank van Kolfschooten ontdekte spectaculaire zaken van wetenschappers die onderzoeksresultaten vervalsen of het werk van collega’s overschrijven.

Dinsdag 5 februari 2013:
Zelfverrijking en miljoenenfraude in de zorg
Arend van Wijngaarden
Coreferent: Rien Meijerink
In de Nederlandse gezondheidszorg de afgelopen jaren op behoorlijke schaal fraude gepleegd. Er is geld verdwenen in de ziekenhuizen, in de thuiszorg en bij medische specialisten.

Maandag 11 februari 2013:

Wanneer ga je te ver?
Hans Harbers in gesprek met Elmer Sterken, Folkert Kuipers en Ritsert Jansen
Fraude, plagiaat of bedrog begint vaak met een onschuldige aanleiding. Wat de een nog acceptabel vindt, gaat voor de ander al te ver. Waar ligt je grens? Wanneer zeg je ‘stop’?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten