zondag 24 juni 2012

Vrimibo'ers doen het Indonesisch

Van alle wat halfgeheime genootschappen die er zijn nu toch even een tipje van een groepje vrimibo'ers (vrijdagmiddagborrelaars) dat zich elke vrijdag verzamelt in een niet nader te noemen etablissement in het centrum van Groningen. Het is een vast ritueel geworden om elk vrijdagmiddag elkaar te e-mailen wie er komt en wie niet. Soms zijn er twee, soms zijn er twaalf borrelaars aanwezig. Soms zegt iedereen tegen zeven uur dat er die avond nog meer te doen is, soms is het zomaar halftien en nemen we, vooruit nog een dan, een allerlaatste. Geslaagd is het elke week, want hier is een leuke verzameling creatievelingen bijeen, goed gebekt en met een sterke mening (die - gelukkig voor een soms stormachtig verloop van de avond - behoorlijk tegenstrijdig kunnen zijn. Ik bedoel maar: er zit zelfs een voorstander van het Groninger Forum bij) de middag vlekkeloos in de avond kan doen overgaan. Er schuiven ook andere mensen aan, niet zelden is een auteur erbij. Deze zomer schijnt de vrimibo ook in Berlijn plaats te vinden.

En het mooiste: het verbroedert. Vanavond streek het gezelschap neer ten huize van borrelaars B en M voor een mooie Indonesische maaltijd. Smaakvol en gezellig:

1 opmerking:

  1. Verbroedering gaat boven alles en die enkele tegenstander van dat bijzondere nieuwe gebouw dat in het centrum van Groningen gaat verschijnen gedogen we dan maar....

    BeantwoordenVerwijderen