donderdag 22 maart 2012

Nu kan het echt beginnen

Het wielerseizoen kan nu echt van start, want deze mooie bundel sonnetten over wielerhelden is bij de uitgeverij binnen:


Op tijd uiteraard voor de presentatie komende zondag en op tijd voor de Ronde van Vlaanderen volgend weekend. Die ronde is er namelijk meteen een voorbeeld van wat wielrennen nou zou leuk maakt, ook voor de niet-sporters onder ons. Het is een sport met een verhaal, met dramatiek en heroïek.

Vierenveertig van die verhalen, de een bekender dan de ander, zijn door Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee en Ton Peters verwerkt in terza rima. Dat is de sonnetvorm die Dante ook al gebruikt om hemel en hel te beschrijven. Daar draait het om in de dichtbundel De dood en het peloton: hoe zijn verschillende wielerhelden om het leven gekomen. Niet zo alledaags, eerder op een heroïsche en soms een sneue manier. Maar wel steeds met een vermakelijk verhaal, zoals dat bij deze sport vol helden past.

Daarnaast kwamen gister binnen: de illustraties die de dichters bij hun presentatie gaan gebruiken. Prachtige plaatjes, dat spreekt. Ook die zijn zondag op de boekpresentatie te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten