maandag 19 maart 2012

Het dolle weekend van de boekenweek

Normaal plaats ik hier van elk nieuwsfeit een apart blogje. Dit dolle weekend van de boekenweek is dat onmogelijk. Er zijn maar liefst tien nieuwtjes te melden:

Van vrijdag:
1. Karel ten Haaf wordt in het Dagblad van het Noorden geïnterviewd over de uitgave van Sleutels van Vaandrager. Lees het bericht op Karel's eigen blog.

2. Het is een grote eer als twintig jaar na je dood nog zoveel mensen komen opdraven bij een presentatie van je boek. Het overkomt Vaandrager. De presentatie van Sleutels was volgens Monique van boekhandel v/h Van Gennep een van de drukste uit de geschiedenis van deze toch al zo actieve boekhandel.


Karel ten Haaf heeft een verslag van de bijeenkomst. Meer foto's vind je (binnenkort) bij Van Gennep

Zaterdag:
3. In de rubriek 'omslag' van het boekenkatern van de Volkskrant ditmaal aandacht voor Sleutels. Lees ook dat bij Karel ten Haaf

4. Paul Gellings wordt geïnterviewd in Trouw

5. De Volkskrant voert Herman Sandman in een groot artikel over mogelijke plaatsing van windmolens op als expert van de veenkoloniën. Lees De lange leegte, wil de krant maar zeggen.

6. 's Middag breng ik een bezoek aan de jubileumtentoonstelling van De Vier Seizoenen op de eerste verdieping van Godert Walter. Alle liefhebbers van boekvormgeving en typografie zouden deze tentoonstelling moeten gaan zijn. Dat kan de hele week nog.

7. Ook op Radio Rijnmond aandacht voor de nieuwe Vaandrager. Beluister dat hier.

Zondag:
8. Ruim 500 bezoekers trok de Culturele Zondag. En wat een enthousiasme bij iedereen over het boekenweekproject van Het Paleis. Verkoopster Japke had het er meteen vanaf een uur al druk mee, en dat zou de hele middag zo blijven. Dank voor de bijzonder aardige reacties die we mochten ontvangen.

Maandag:
9. Vandaag schrijft het dagblad van het Noorden over de Culturele Zondag. het artikel concentreert zich rond een van de gasten van Het Paleis: de Schrijversvakschool. Zij hadden (maar dat heb ik alleen van horen zeggen) een fraai programma.

10. Dezelfde krant meldt dat Rob Boudestein, een van deze dichters, de Willem Wilmink Dichtwedstrijd heeft gewonnen. Dat is dan meteen een bruggetje naar komende zondag, als vanaf half vier de boekweek op lichtvoetige wijze wordt afgeloten met de presentatie van 'De dood en het peloton' (alweer in Het Paleis Groningen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten