donderdag 8 maart 2012

Herman Sandman opent Boekenweek in Groningen

(perbericht van de Bibliotheek)

Op woensdag 14 maart start in het hele land de 77e Boekenweek. Het thema van de Boekenweek 2012 is Vriendschap, onder het motto 'Vriendschap en andere ongemakken'.

Uitbundige openingSchrijver en columnist Herman Sandman neemt het openingswoord voor zijn rekening. Hij zal twee bijzondere projecten onthullen:

Over nachttreinen en zilveren lepels. Fotograaf Maurice van Dijk portretteerde een bont gezelschap van bekende Groningers met hun favoriete boek. Op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek is een expositie ingericht van de foto’s.

Twintig verhalen over vriendschap. Dewebschrijvers.nl, het digitaal platform van het Kunstencentrum en de Bibliotheek, presenteert Twintig verhalen over vriendschap en andere ongemakken. Deze installatie is tot 31 maart op de 1e verdieping te bekijken.

De opening vindt plaats in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen op woensdag 14 maart om 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is gewenst. De expositie en de installatie zijn gratis te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten