maandag 28 november 2011

Poëziewedstrijd Stroom

(ingekomen persbericht)

Bibliotheek Groningen organiseert voor het elfde achtereenvolgende jaar een poëziewedstrijd. Het thema is dit keer Stroom. Dit is het thema dat ook op de nationale Gedichtendag op donderdag 26 januari 2012 centraal staat. De prijswinnaars worden opgenomen in een boekje dat wordt uitgegeven door de bibliotheek.

De wedstrijd
Laat je inspireren door het thema, schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit uiterlijk 10 januari naar de Centrale Bibliotheek. Er zijn twee categorieën waarin kan worden meegedaan: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar. De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben staan. Per deelnemer mag een gedicht van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) worden ingestuurd. Zet geen naam onder het gedicht, maar vermeld naam, adresgegevens en leeftijd apart. Mail het gedicht naar r.sinkgraven@mijneigenbibliotheek.nl of stuur het naar:
Poëziewedstrijd 'Stroom'
Bibliotheek Groningen
t.a.v. R. Sinkgraven
Oude Boteringestraat 18
9712 GH Groningen

De prijs
De jury bestaat uit de dichters Ria Westerhuis, Joost Oomen en Renée Luth en bibliotheekmedewerker Douwe van der Bijl. Zij kiezen in beide categorieën een winnaar. De winaars worden bekendgemaakt tijdens de Poëziemarathon. Hun gedichten worden gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De beste gedichten worden opgenomen in een bundel met de titel Stroom.

De Poëziemarathon
Ter gelegenheid van Gedichtendag vindt op 25 en 26 januari 2012 in Groningen De Poëziemarathon plaats. Dit wordt een gevarieerd poëzieprogramma van meer dan 24 uur op verschillende locaties. De organisatie is in handen van boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties. Meer informatie op: http://www.poeziemarathon.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten