dinsdag 1 november 2011

Lupko Ellen geeft college

Hoe doe je dat eigenlijk, een spannend boek schrijven? Lupko Ellen licht dat komende zaterdag uitgebreid toe. Hij geeft voorbeelden uit zijn eigen trilogie en tips voor andere schrijvers. Dit college is voor iedereen toegankelijk.

Lees meer in het persbericht:

Op zaterdag 5 november van 14:00 tot 17:00 uur geeft de Groninger thrillerauteur Lupko Ellen een hoor- en werkcollege in Het Paleis, Erlenmeyerzaal, Boterdiep 111 te Groningen.
In een mix van betoog, onthulling en opdracht leidt Lupko Ellen de deelnemer door de krochten van het beginnend schrijverschap.
Het is het eerste college dat vanuit de schrijfwerkplaats dewebschrijvers.nl wordt georganiseerd.

Entree: € 7,50 en op vertoon van een bibliotheekpas € 5,00. 
Voor deelnemers van dewebschrijvers.nl is de toegang gratis.

Lupko Ellen vertelt niet alleen over zijn werk, maar geeft de deelnemers ook kleine schrijfoefeningen die ter plekke besproken worden.
Aan het college is ook een twittersessie gekoppeld: men kan vragen stellen via #dewebschrijvers, die tijdens het college beantwoord zullen worden.

Lupko Gerard Ellen uit Warffum werd de afgelopen jaren bekend met zijn 'Ludde Menkema Trilogie', een thrillerserie met Ludde Menkema in de hoofdrol. Moddergraf, Wraaktocht en Herenboer spelen zich alle drie grotendeels af in Groningen. Voor Herenboer werd Lupko Ellen genomineerd voor de Gouden Strop 2011. Lupko is de hoofddocent van het eerste project van dewebschrijvers.nl.

dewebschrijvers.nl is sinds 15 september 2011 in de lucht. Het eerste project heeft als thema 'thriller in Groningen'. Deelnemers kunnen zich tot 1 december inschrijven en een kort, spannend verhaal (max. 2000 woorden) insturen en worden in hun schrijven begeleid door Lupko Ellen en redacteuren van Uitgeverij Passage.
dewebschrijvers.nl is een initiatief van Kunstencentrumgroep Groningen, naar een idee van projectleider Dominic van Vree.
Tot nu vonden de schrijfcursussen van het Kunstencentrum voornamelijk eens per week in een leslokaal plaats. Maar dat is niet meer van deze digitale tijd! Vandaar dat het Kunstencentrum het initiatief heeft genomen om een online schrijfwerkplaats te maken, waarbij de (beginnende) schrijver binnen het comfort van de eigen huiskamer en in zijn eigen tijd aan zijn of haar verhaal kan werken en deze voor professioneel commentaar kan opsturen naar dewebschrijvers.nl. Deelnemers kunnen verder binnen een veilige omgeving (alleen voor deelnemers toegankelijk) op de website de verhalen en het commentaar daarop van andere deelnemers lezen en daar ook van leren.
Het resultaat van de activiteiten van dewebschrijvers.nl, de (e)-bundels van Uitgeverij Passage, hebben het doel om talentvolle schrijvers een podium te geven en Groningen te voorzien van nieuwe verhalen over Groningen en Groningers.
Vanaf 1 december 2011 start het tweede project met als thema 'Vriendschap en andere ongemakken', het thema van de boekenweek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten