vrijdag 11 november 2011

Expositie smakelijke letterproeven

Zaterdag 19 november, om 14 uur, opent bij Antiquariaat Berger & De Vries de expositie Smakelijke Letterproeven

De expositie toont letterproeven vanaf het begin van de 19e eeuw tot aan de dag van vandaag. Er is onder meer aandacht voor de oude uitgaven van Groninger drukkerijen als Hoitsema en Wolters en er zijn letterproeven van hedendaagse (marge)drukkers.
Ook is er aandacht voor 20e eeuwse letterontwerpers als Sj. de Roos, Cassandre en Anton Beeke. De letter waarmee grafisch ontwerper Jelmar Geertsma in 2009 afstudeerde aan Academie Minerva krijgt bijzondere aandacht. Zijn ‘Chaton’ is sinds april 2010 de nieuwe ‘broodletter’ van het Dagblad van het Noorden.

Elze ter Harkel (De Vier Seizoenen pers) geeft tijdens de opening een exposé over de letterproeven van margedrukkers. In het bijzonder gaat het over zijn eigen proef, ‘Tibeerts laatste strohalm’.

In samenwerking met Warren Lee, van NL Graphic Design (voorheen Nijhof & Lee) wordt een aantal bijzondere antiquarische letterproeven voor u ter verkoop aangeboden.

Helaas kon Sint Nicolaas, die zaterdag de 19e ook aankomt, geen tijd vrijmaken voor de officiële openingshandelingen. Wel stuurt hij Piet langs met een handgegoten Schreefloze Chocoladeletter.

Deze tentoonstelling loopt nog tot het einde van het jaar.

1 opmerking: