dinsdag 15 november 2011

Een cursus in Shakespeare

William Shakespeare (1564-1616) geldt als de grootste toneelschrijver aller tijden. Bijna 400 jaar na zijn dood wordt zijn werk nog altijd volop vertaald, hertaald, verfilmd, bewerkt, tot opera's gemaakt en geciteerd. Waarom is Shakespeare beroemder dan welke toneelschrijver ook? Wat zit er achter de soms schijnbaar onbenullige liefdesverhaaltjes van zijn komedies? Waarom kijken we nog steeds zo graag naar de twijfels van Hamlet, of de waanzin van King Lear? Wat is de wijsheid die in zijn stukken verborgen ligt? En wie is toch die 'fair youth' tot wie hij zijn sonnetten richt? En wie is 'The Dark Lady'?


Richard Stuivenberg (1969) studeerde theaterwetenschap en Nederlandse letterkunde en werkt als tekstschrijver/redacteur voor de culturele wereld. Hij verzorgt een geheel Nederlandstalige ontdekkingstocht door het leven en werk van een van de grootste kunstenaars die ooit geleefd heeft. Met filmfragmenten, muziek en heel veel citaten.

De cursus wordt gegeven in het Shakespearehuis aan de Hezenes 3 in Diever op zeven dinsdagavonden van 20.00 tot 22.15 uur. De cursusavonden zijn; 10 en 31 januari, 14 en 21 februari, 13 en 20 maart en 3 april. De cursuskosten bedragen € 75 incl. syllabus, koffie of thee. Aanmelden kan tot 15 december via email:

info@shakespearetheaterdiever.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten