zondag 13 november 2011

Duel Den Haag - Rotterdam

Omdat het Crossing Border is reist Daniël Dee woensdag vanuit Rotterdam naar Den Haag, om daar te duelleren. Voor het eerst gaat Daniël proza voorlezen, uit zijn in januari te verschijnen Vrouwen en ik eerst. Lees het persbericht:

Klein literair duel
Den Haag Rotterdam


Een nieuw initiatief van Pulchri Studio: Twee Haagse en twee Rotterdamse schrijvers ontmoeten elkaar op de eerste van een serie literaire avonden onder de naam 'Verhalen aan het Voorhout'. Vier schrijvers vertellen over hun werk en lezen voor uit eigen verhalen. De eerste aflevering wordt een klein literair duel tussen Rotterdam en Den Haag. Jan Paul Bresser presenteert de eerste avond op 16 november in Pulchri. In het kader van Crossing Border.

Hij heeft de Haagse schrijfster Nicolette Smabers uitgenodigd. En uit Rotterdam heeft hij Sanneke van Hassel gevraagd. Zij neemt de jonge Rotterdamse dichter en schrijver Daniel Dee mee.
Nicolette Smabers debuteerde in 1983 met De Franse Tuin. Zij schrijft verhalen, romans, kinderboeken en gedichten. Haar meest recente roman is De man van gas en licht.
Sanneke van Hassel schrijft verhalen en romans. Ze debuteerde in 2005 met IJsregen. In het voorjaar van 2012 verschijnt haar derde verhalenbundel Ezels.
Daniel Dee schrijft gedichten en publiceert binnenkort zijn eerste verhalenbundel Vrouwen en ik eerst.
Jan Paul Bresser debuteerde onlangs met de verhalenbundel Het verdriet van Eline. Hij werkt nu aan een novelle.
Muzikale gast van de avond is de jonge Haagse pianist Maurits Roes.

'Verhalen aan het Voorhout'
Woensdag 16 november 2011
Aanvang 20.00 uur
Toegang €5,==
Pulchri Studio - Lange Voorhout 15 - Den Haag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten