donderdag 27 oktober 2011

Zuidhorn was geslaagd

Vorige jaar maakten auteurs van Uitgeverij Passage een toertje langs bibliotheken in de provincie. Niet overal kwam veel publiek op af. Lupko Ellen lost dat dan op door gezellig met de bezoekers om tafel te gaan zitten.

Dat had dan in Zuidhorn een erg grote tafel moeten worden. Dankzij het grote enthousiasme van de plaatselijke organisatie troffen we daar gisteravond een volle zaal met gretige lezers. Die lieten zich meeslepen met een avondje poëzie en proza. De dichteressen Renée Luth en Irene Wiersma doen het goed voor een publiek. Het al meer dan tien jaar oude Dammen met ome Hayo van Meindert Talma bleek ook nog prima te werken. Bill Mensema had ook al de lachers op z'n hand met avonturen in de zeehondencrèche en een overspelscène. Herman Sandman verraste het publiek met zijn verse boek De lange leegte. Voor de prozaïsten was het bijna een wedstrijdje van wie is het grappigst. De uitslag zal voor elke toehoorder anders zijn geweest. In elk geval zijn er ook nog veel boeken verkocht, dus de mensen kunnen het allemaal nog eens nalezen.
Renée Luth voor de volle zaal
(ik heb een nieuw fototoestel, dus moet nog even wennen aan de instellingen)
beeld van de nazit
vlnr: Herman Sandman, Bill Mensema, Irene Wiersma, vriendin, Meindert Talma, Igor Wijnker (nagenietend publiek) en Renée Luth.

Update:
Bill Mensema schreef ook nog een verslag over deze avond, veel leuker natuurlijk. Dat vind je op zijn nieuwe blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten