maandag 24 oktober 2011

Wat doen we met het suikerunieterrein?

De suikerfabriek van Groningen is gesloopt. Wat rest is een immens leeg terrein. Een definitieve invulling komt er de komende twintig jaar niet, want er lagen al veel plannen voor andere locaties. Dus zoekt de gemeente nu naar een tijdelijke invuling. Lees hier de oproep.

Vorige week is bekend geworden dat een jury de inzendingen gaat beoordelen en dat Rosa Timmer daar in zit:
Directeur Harm Post van Groningen Seaports leidt de jury die ideeën beoordeelt voor het Suikerfabriekterrein in Groningen. Sinds 10 september kunnen mensen ideeën inleveren voor de tijdelijke invulling van dat terrein. De ideeënbus blijft nog open tot 1 december.
De tijdelijke invulling beslaat een periode van ongeveer 15 jaar. Ideeën moeten raakvlak hebben met energie, recreatie en economie.
De jury wordt verder gevormd door Frank van Genne, lector vastgoed aan de hanzehogeschool, Ton Schoot Uiterkamp, hoogleraar milieukunde aan de RUG, Klaus Overmeyer, landschapsarchitect uit Berlijn en Rosa Timmer, onder meer columniste in Dagblad van het Noorden.
Voor de liefhebbers van nieuwbouwprojecten in Groningen: op dit forum wordt er door andere liefhebbers over gediscussieerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten