donderdag 20 oktober 2011

Oost-Groningen in Amsterdam

'Die Groningers nemen de hele winkel over!' twitterde boekhandelaar Monique Burger nog voor aanvang van de presentatie van De lange leegte. En dan kwamen er eerlijk gezegd wat minder mensen dan aangekondigd. Maar wat een Groningen-fans en wat werd het gezellig.

Plaats van handeling: De Nieuwe Boekhandel aan de Bos- en Lommerweg in Amsterdam. Wat een mooie boekhandel, zei iedereen. De boekhandel bestaat nog maar 13 maanden en heeft al bijzonder veel van zich laten horen.
 Herman Sandman mocht zijn naam bijschrijven op de 'wall of fame'.
Herman had het boek zelf ook nog niet gezien en bewondert het hier in gezelschap van collega's Bill Mensema en Marcel de Jong
 Echte Groningen-fans komen natuurlijk ook, zoals Tsead Bruinja en Jaap Dijkstra
 Bill Mensema opent het programma met een fragment uit Captain Liefie
 In het publiek luistert o.a. Diana Ozon aandachtig toe
 Muziek is er van de Groninger troubadour Bert Hadders
Nadat Wim Pijbes (midden) het eerste exemplaar had ontvangen en nog een persoonlijk ontboezeming over Veendam had verteld, is het de beurt aan Herman Sandman om voor te lezen
Tijdens de nazit praat het echtpaar Sandman nog met Appie Alberts. Die Alberts wordt het onderwerp van Sandmans volgende boek.

Voor Groningers voor wie Amsterdam te ver was, volgende week wordt Herman Sandman in Stad geïnterviewd door Rosa Timmer. Dat gebeurt bij Godert Walter, lees hier de details.

En hier meer over Herman Sandman: De lange leegte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten